برگزاری همایش تخصصی و محدود تبیین نقض تعهدات بین المللی رژیم صدام در جنگ تحمیلی و مطالبات جمهوری اسلامی ایران
1397-09-08

این نشست، با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید وسپس سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

سردار سرتیپ پاسدار محمد نبی رودکی ریاست پژوهشگاه علوم ومعارف دفاع مقدس ضمن خوش آمد گویی به حضار و تشکر از همکاری دانشگاه، به موضوع ضرورت ثبت و درج مباحث دفاع مقدس در کتب درسی آموزش و پرورش و دیگر سطوح و جلو گیری از تحریف تاریخ توسط معاندان اشاره کرد. سپس سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر ابو طالب شفقت ریاست محترم دانشگاه صنعتیمالک اشتر طی سخنانی به فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) در خصوص موضوع انگیزه و نقش آن در دفاع مقدس و شرایط و اهداف نظام استکباری از تحمیل جنگ 8 ساله علیه جمهوری اسلامی ایران و نیز شرایط فعلی پرداخت. سخنران بعدی، سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر رضا طلایی نیک معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نکات متعددی در خصوص حوزه های داخلی و خارجی مرتبط با دفاع مقدس طرح نمود و سپس پیشنهاد تشکیل اندیشکده حقوق دفاعی را ارائه نمود.

بعد از سخنرانی مسئولین، اساتید و محققین زیر با عناوین مشخص به تبیین و تحلیل موضوعات مرتبط با دفاع مقدس پرداختند:

- دکتر علی داعی (آزاده و جانباز جنگ تحمیلی و متخصص حقوق بین الملل) : به نقض حقوق اسراء و غیر نظامیان در جنگ تحمیلی.

- دکتر مسعود داداش نیا (مدیر اداره معاهدات بین المللی ودجا) : مسئولیت بین المللی اشتقاقی ایالات متحده آمریکا در دفاع مقدس .

- مهندس سید هادی معتمد الشریعتی (عضو هیأت علمی دانشگاه مالک اشتر) : نقض تعهدات در کمک به اقدامات علیه مین .

- دکتر سعید حشمتیان (متخصص حقوق و مدیریت بحران) : جنگ نفتکش‌ها .

- دکتر سید اصغر جعفری (رئیس دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع دانشگاه مالک اشتر) : نقض حقوق زنان و کودکان در دوران دفاع مقدس .

دکتر مسعود اخوان فرد (مدیر گروه حقوق دفاع مقدس در پژوهشگاه دفاع مقدس) : مدیریت جلسه- جمع بندی مباحث – توضیح و تبیین همایش ملی مطالبات حقوقی – بین المللی دفاع مقدس در اسفند ماه 1397.